Skip to main content.

High West Wild

Posters

De Amerikaanse kunstenares Rebecca Zwanzig heeft zich altijd toegelegd op creativiteit en zelfexpressie, waarbij ze kunst koos als major tijdens haar studies aan de hogeschool. Haar gedetailleerde en kleurrijke composities vangen de essentie van de natuurlijke wereld en komen voort uit haar fascinatie voor wetenschappelijke studies van planten en wezens.

"Ik laat me inspireren door vintage textiel en illustraties, wetenschappelijke botanische kunst en typografie uit de jaren 60 en 70. Ik vind het leuk om verschillende vormen van flora en fauna te laten zien door mijn fantasierijke lens, en denkbeeldige botanische elementen te creëren die mijn kenmerkende artistieke stijl laten zien", zegt ze.

Illustraties van High West Wild

Rebecca is illustrator en freelance ontwerper en de persoon achter High West Wild. Ze woont in het noorden van Nevada en is al sinds haar kindertijd dol op tekenen en creëren. Tijdens haar schooljaren werkte ze met filmfotografie en grafisch ontwerp, wat haar goede tools gaf. Rebecca ontdekte hoe leuk ze olieverfschilderen vond en verlegde de focus van haar kunst naar schilderingen.

Tijdens de pandemie kocht Rebecca een iPad waarmee ze zich op een nieuwe manier kan uitdrukken via digitale kunst. De digitale kunsttools hielpen haar een complexere en gedetailleerdere interpretatie te ontwikkelen, die haar diepe liefde voor botanische illustraties beter kan weerspiegelen.

Ze creëert haar eigen denkbeeldige botanische planten. Ze wil de toeschouwer via haar illustraties een liefde voor de natuur, vriendelijkheid en nostalgie voor design laten voelen. Haar thema's zijn geïnspireerd op vintage textiel en illustraties, wetenschappelijke botanische kunst en de groovy typografie van de jaren 60 en 70. Rebecca is een van onze getalenteerde Featured Artists. Laat je betoveren door haar prachtige botanische illustraties bij Desenio!