Skip to main content.

Duurzaamheid bij Desenio

Een mooiere wereld creëren

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons. Onze producten zouden immers niet bestaan zonder de natuurlijke materialen die afkomstig zijn uit onze bossen. Het creëren van schoonheid door kunst is onze bestaansreden, en dit duurzaam doen betekent voortdurend streven naar verbetering van ons productieproces en het actief verminderen van de impact op het milieu. Voor een nog mooiere wereld.

Onze planeet

Environment gallery wall

Onze planeet is belangrijk

We proberen alles te doen aan een duurzame toekomst en we zijn bewust dat er nog veel stappen genomen kunnen worden. Met de focus op milieuvriendelijke materialen en duurzame methoden, streven we er samen met geselecteerde partners naar om onze voetafdruk te minimaliseren.

Duurzame producten dicht aan het hart

Bij Desenio zijn duurzame producten de kern van onze missie. We zijn trots dat we samenwerken met een milieubewuste papierfabriek, die onze posters drukt op papier wat komt uit duurzaam beheeerde bossen. We gebruiken premium, ongecoat en verouderingsbestendig papier zodat onze prints zo lang mogelijk meegaan.

Forest Stewardship Council®

Gedrukt op eco-gecertificeerd papier

Desenio is een FSC®-gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat de bomen die worden gebruikt bij de productie van posters worden geoogst op een verantwoordelijke manier, wat milieu-, sociale- en economische voordelen geeft voor alle betrokkenen.

Zorg voor zowel het milieu als de samenleving

Sinds 2020 zijn we een Forest Stewardship Council® (FSC) gecertificeerd bedrijf, een logische stap in onze missie om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. FSC is een non-profit organisatie die hoge standaarden zet om ervoor te zorgen dat bosbouw op een milieuvriendelijke en sociaal gunstige manier wordt toegepast.

Door FSC gecertificeerd te zijn, voldoen we aan deze standaarden en garanderen we dat de materialen die worden gebruikt bij de productie van posters afkomstig zijn van duurzame FSC-gecertificeerde bossen.

Onze FSC certificeringscode: SAI-COC-010910

Onze FSC Trademark License Code: FSC-C153048

FSC Certification

Posters geprint in Zweden op milieuvriendelijk gecertificeerd papier

We zijn trots te mogen werken met een milieubewuste papierfabriek. Onze papiermolen is FSC-gecertificeerd, net als het papier dat wordt gebruikt in onze posters en passe-partouts. Al onze posters (met uitzondering van enkele Handpicked ontwerpen) zijn gecertificeerd en gemerkt met het FSC Mix symbool op onze site, wat garandeert dat minstens 70% van het hout dat bij de productie is gebruikt, afkomstig is van FSC gecertificeerde bossen.

Forest poster

Vi Agroforestry

Trees poster

Voor elke boom gebruikt voor de productie van de verkochte posters, planten we er twee terug

Bedankt voor je hulp bij het planten van 35.000 bomen

Vanaf 2017 zijn we trotse partner van Vi Agroforestry, een organisatie die sinds 1983 al 120 miljoen bomen plantte en meer dan 2,5 miljoen mensen hielp in de strijd tegen armoede. In samenwerking met Vi Agroforestry planten we twee nieuwe bomen voor elke boom die gebruikt is voor de productie van de verkochte posters. Sinds 2017 hebben we al meer dan 35.000 bomen geplant!

Strijd tegen zowel klimaatverandering als armoede

Vi Agroforestry gelooft dat duurzaamheid van mens en milieu hand in hand gaan. Door middel van een holistische benadering van kleinschalige landbouw werken ze aan een positieve impact op zowel het levensonderhoud van boeren als het milieu. Door kleine boeren in Oost-Afrika op te leiden in duurzaamheid en het planten van bomen, kunnen deze boeren hun brood verdienen en kunnen hun kinderen naar school gaan.

Onze werknemers

Een plek voor impact, inspiratie en groei

Bij Desenio willen we dat al onze medewerkers zich altijd welkom en gewaardeerd voelen. Desenio is een plek waar iedereen impact kan hebben, kan inspireren en kan groeien. Onze werkomgeving gedijt op een basis van passie, toewijding en vriendelijkheid. Vandaag de dag werken meer dan 140 medewerkers op het Desenio hoofdkantoor in Stockholm, met meer dan 15 verschillende nationaliteiten. Wil jij hier deel van uitmaken? Bekijk onze open posities!

WERKEN BIJ DESENIO

Een gezamenlijke missie met onze leveranciers

Buiten het hoofdkantoor van Desenio werken we samen met een klein team van leveranciers, gevestigd in Europa en Azië. We gaan deze relaties zorgvuldig aan en respecteren samen de belangrijke sociale- en milieuverantwoordelijkheidseisen die in onze Gedragscode zijn vastgelegd. Deze bestaat uit 10 principes binnen sociale en ecologische duurzaamheid, onder andere rondom werktijden, lonen, kinderarbeid, discriminatie en gezondheid & veiligheid.

Hier vind je onze volledige Gedragscode.
Our work

Onze producten

We hanteren een hoge standaard bij het produceren van onze posters en we waarderen het vakmanschap achter onze producten. Samen met onze leveranciers streven we continu naar het verbeteren van de kwaliteit en levensduur van onze producten door zorgvuldige productontwikkeling.

Lees meer - Onze producten