Skip to main content.

Over onze producten

De productie van onze kunst verloopt volgens hoge eisen. We hechten waarde aan het vakmanschap achter onze producten en streven er samen met onze leveranciers voortdurend naar om de kwaliteit en levensduur te verbeteren. We zijn er ook trots op dat we een FSC® gecertificeerd bedrijf zijn. Dat houdt in dat de bomen die we gebruiken bij de productie van onze posters én onze lijsten op een verantwoorde en duurzame manier zijn gekapt.

KUNST

Ons papier

Al onze posters zijn gedrukt op 200g/m2 ongecoat premium papier. Het papier heeft een mat oppervlak zonder schittering, waardoor het een premium gevoel biedt. Ons papier is ook verouderingsbestendig.Het papier wordt geproduceerd in Zweden, en de papierfabriek, de pulp om het papier te maken en het papier zelf zijn allemaal gecertificeerd door Forest Stewardship Council®. Dit garandeert dat de gebruikte bomen zijn gekapt in overeenstemming met alle wet- en regelgeving en de strenge criteria van de FSC-organisatie op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. Je zult zien dat al onze posters gelabeld zijn met het FSC Mix symbool op onze site. Daarmee wordt gegarandeerd dat ten minste 70% van het hout gebruikt in de productie afkomstig is uit FSC gecertificeerde bossen.

Het drukproces

Al onze posters worden gedrukt in Zweden, met uitzondering van enkele speciaal geselecteerde designs. We maken gebruik van verschillende drukkerijen om de beste kwaliteit voor elk design te krijgen. We hebben gespecialiseerde drukkerijen voor foto‘s, grafische en folieposters. Onze drukkerijen gebruiken verschillende soorten inkt volgens de vereiste druktechniek, maar deze wordt altijd gekozen in overeenstemming met alle van toepassing zijnde EU-regelgeving (inclusief maar niet beperkt tot REACH). De inkt is ook 100% veganistisch.

Recycling

We genereren zeer weinig afval bij de productie van onze posters; het overtollige papier wordt door onze drukkerijen en papierfabriek gerecycled tot krantenpapier. We moedigen onze klanten ten zeerste aan om onze posters te hergebruiken en anders te recyclen. Ons papier kan tot zeven keer tot nieuwe papierpulp worden gerecycled.

LIJSTEN

Wij bieden elegante houten en metalen lijsten voor alle interieurstijlen en hebben alles, van kleinere lijsten die perfect zijn voor foto's, tot grote lijsten die het middelpunt van je wanden vormen.

Onze lijsten worden met de hand gemaakt door bekwame ambachtslieden in Europa en Azië met veel ervaring op het gebied van lijstenproductie. Onze lijstenleveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd met betrekking tot de eisen van onze gedragscode inzake sociale en milieuverantwoordelijkheid.

Al onze houten en metalen lijsten zijn FSC® gecertificeerd en gelabeld met het FSC Mix symbool op onze site. Daarmee wordt gegarandeerd dat ten minste 70% van het hout gebruikt in de productie uit FSC gecertificeerde bossen afkomstig is.

Onze lijsten zijn verkrijgbaar in acht verschillende maten: 13x18 cm, 21x30 cm, 30x40 cm, 40x50 cm, 50x50 cm, 50x70 cm, 70x100 en 100x150 cm. Ze worden allemaal geleverd met transparant acryl plexiglas, dat lichtgewicht en scherfvrij is. Ze gaan allemaal aan de achterkant open om de poster/foto eenvoudige te plaatsen met behulp van draaiclips, zonder scherpe metalen pinnen. Kleinere metalen lijsten tot 30x40 hebben kleine metalen pinnen.

Houten lijsten

Onze houten lijsten zijn gemaakt van massief hout en zijn verkrijgbaar in zwart, wit, eiken, donker hout en licht hout. Onze eiken lijsten zijn gemaakt van onbehandeld eikenhout, terwijl onze donkere en zwarte en witte houten lijsten zijn gemaakt van massief geel populierenhout dat vervolgens is geschilderd. Onze lichte houten lijsten zijn gemaakt van hard esdoornhout dat wordt behandeld met een transparante coating voor een natuurlijke finish. Onze grote houten lijsten in de maten 50x70, 70x100 en 100x150 cm zijn voorzien van voorgeboorde gaten in de achterkant van de lijst om de draaiclips te borgen bij het optillen.

Metalen lijsten

Onze metalen lijsten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud, zilver en koper. Ze zijn gemaakt van aluminium en hebben een dun profiel voor een elegante look. De gouden, zilveren en koperkleurige lijsten hebben een hoogglans finish, terwijl het zwarte metaal een matte finish heeft.

Recycling

We moedigen onze klanten ten zeerste aan om onze lijsten te hergebruiken of te recyclen wanneer ze niet hergebruikt kunnen worden. Onze houten lijsten, waaronder het MDF bord, kunnen worden gerecycled tot houtsnippers, die vervolgens kunnen worden gebruikt om biobrandstof te maken, een alternatief voor fossiele brandstof. Onze metalen lijsten kunnen worden gerecycled tot nieuwe aluminiumproducten met 95% minder energiegebruik dan voor nieuw aluminium. Het plexiglas wordt gesorteerd als brandbaar afval om te worden hergebruikt als energie.

ACCESSOIRES

We bieden een groot aantal accessoires om je posters de finishing touch te geven; dat loopt van passe partouts en hangaccesoires zoals clips, posterhangers en washitape tot planken om foto´s op te zetten. Al onze passe partouts, posterhangers en fotoplanken zijn FSC® gecertificeerd en gelabeld met het FSC Mix symbool op onze site. Daarmee wordt gegarandeerd dat ten minste 70% van het hout gebruikt in de productie uit FSC gecertificeerde bossen afkomstig is.

Passe partouts

Met onze hoogwaardige passe partouts, ook wel fotolijsten genoemd, kun je het design van een poster inlijsten en accentueren en het een exclusieve touch geven. Onze passe partouts, die zijn geproduceerd in Zweden, passen bij onze lijsten van 21x30 cm, 30x40 cm, 50x70 cm en 70x100 cm. Ze zijn verkrijgbaar in zwart en in wit en het papier is door en door geverfd. De zwarte passe partout heeft een zwarte kern en de witte een witte kern. De witte passe partout heeft exact dezelfde kleur als ons posterpapier. Onze passe partouts zijn zuurvrij.

Posterhangers

Onze posterhangers zijn een stijlvolle manier om kunst te laten zien en zijn een geweldige aanvulling op een fotowand. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, passend bij ons complete assortiment postermaten, en in drie kleuren: onbehandeld massief eikenhout en zwart of wit geschilderd grenen. Ze worden geleverd met messing schroefhangers en een koord van kunstleer voor een bijpassend ophangsysteem in eiken, wit of zwart. Magneten aan weerszijden houden de poster op zijn plaats zonder hem te beschadigen.

Fotoplanken

Onze fotoplanken zijn een eenvoudig en stijlvol middel om je posters op te zetten. Het is een fantastische optie als je ervan houdt om je posters regelmatig te veranderen. De fotoplanken zijn verkrijgbaar in zwart, wit en massief eiken en zijn 70 cm breed en 9,5 cm diep. Ze worden geleverd inclusief schroeven voor bevestiging aan de wand. Plaats er een aantal naast elkaar en je hebt een langere fotoplank.